Berner: Saaristolainen, hanki vene tai maksa 28000e/v lauttamaksuja

Keskustan ministeri Anne Berner on keksinyt hienon tavan rahastaa saaristolaisia: yksityistetään lauttamaksut, ja laitetaan asukkaat maksamaan kotiin kulkemisesta! Nykyisin saaristossa vakituisesti asuvat saavat kulkea lautoilla ilmaiseksi kotiinsa, vain vieraat ja turistit maksavat lauttamaksuja. Työssäkäynti mantereella tulisi jatkossa maksamaan yli 28000e vuodessa, josta verotuksessa saa takaisin vain 7000e.

En tiedä, onko tämä nyt sitä Keskustan ”pidetään koko Suomi asuttuna”-poliikkaa parhaimmillaan, mutta ainakin tällä saadaan koko Suomen saaristo tyhjennettyä köyhemmistä asukkaista ja turhista kalastajista. Tunnelmalliset saaristomökit meren rannalla päätyvät niille rikkaimmille porvareille, joilla on varaa maksaa kulkemisesta. Mikä lienee olikin kantava ajatus koko tämän idean takana.

Toinen vaihtoehto on hankkia oma vene ja veneranta. Moottoriveneestä saa vuonna 2017 verotuksessa kilometrikorvausta 73 senttiä kilometriltä (enintään 50 hevosvoimaa) ja 106 senttiä kilometriltä (yli 50 hevosvoimaa). Soutuvene laskettaneen muuksi kulkuneuvoksi, josta saa 10 senttiä kilometriltä.

Ministeri Anne Berner on yksi pääomistajista Vallila Interiorissa, heillä on tosi kiva saaristosta tunnelmansa ammentava Veneranta-sisustuskangaskuosi.

vallalla_veneranta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *