Kuinka läppärin kameran hyväksikäyttö estetään teipinpalalla

Write-on-tape blurs the camera image, but lets the camera determine room lightning levels.

Kuinka läppärin tai näytön sisäänrakennetun kameran kaappauksen (tai ainakin viime aikoina ilmenneen salaa otetuilla kuvilla kiristämisen) voi estää kätevästi? Ihmiset käyttävät jos jonkinlaista tarraa tai paperinpalaa läppärin kameran edessä, koska ovat huolissaan kameran kaappaamisesta tai videochat-ohjelmien käynnistymisestä huomaamatta chattailun ohella. Jotkin laitteet kuitenkin käyttävät sisäänrakennettua kameraa näytön virransäästön ja kirkkauden säätöön, joten kameran peittäminen tai sammuttaminen ei onnistu.

Tässäpä ratkaisu! Ota pieni pala ”kirjoitusteippiä” (mikä tahansa helposti irtoava, vaalea, ei-täysin-läpinäkyvä teippi toimii tässä, kirjoitusteippi on parasta). Laita palanen kameran linssin päälle. Kamera voi edelleen tarkkailla huoneen valoisuutta, mutta vaikka joku saisi kameran kaapattuakin, ei kuvista saa mitään tolkkua. Kun käytät kameraa itse, ota teippi pois, ja laita uusi pala takaisin kun lopetat videoneukkarit.

– Jos teipinpala näyttää liian kummalliselta etkä jaksa selostaa kaikille miksi se on siinä, niin voit leikata rei’ittäjällä varovasti pienen pyöreän palan teipistä ja laittaa sen kameran linssin päälle. Näin teipinpalaa ei huomaa laisinkaan.

– Jos teipistä jää kameraan liimaa, älä käytä mitään pesuaineita tai vettä liiman irrottamiseen. Tarrajäämät lähtevät parhaiten samanlaisella teipillä taputtelemalla.

– Huom. mikäli joku saa kamerasi kaapattua, hän luultavasti pääsee käsiksi myös mikrofoniin. Teippi mikrofonin edessä ei merkittävästi tätä estä. Pidä siis silti huolta tietokoneesi tietoturvasta.

– Ja kuten varmaan on selvää, käytä tätä vinkkiä omalla harkinnalla ja omalla riskilläsi. Emme ole vastuussa, jos kameralle tai laitteillesi tapahtuu jotain ikävää.

LINKKEJÄ AIHEESTA:

IT-viikko: Näin tietoturvagurut suojautuvat: on-off-wlan, teipit, salausohjelmat…

Techcrunch: Hackers can silently access your webcam via internet browser.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *