Kim Dotcom pelasti peliverkot Jouluna

Viime yönä Suomen aikaa PlayStation Network- ja Xbox Live-verkot lakkasivat toimimasta. Syynä verkkojen kaatumisille oli Lizard Squad-nimisen hakkeriryhmän hyökkäys. Hakkerit kuitenkin vapauttivat verkot ja tästä konsolipelaajat saavat kiittää Kim Dotcomia.

Verkot kaatuivat joulupäivän aamuna Yhdysvalloissa, jolloin uudet pelikonsolit nostettiin esiin paketeistaan monissa perheissä. Verkkojen kaatumisen takia PlayStation- ja Xbox-pelikonsoleilla ei voinut pelata verkossa. Samalla myös muiden internet-palveluiden käyttäminen ainakin PlayStationilla estyi. Esimerkiksi Netflixiä tai Youtubea ei voinut katsella.

Hyökkäyksen takana oli Lizard Squad-niminen hakkeriryhmä. Ryhmä oli jo aiemmin joulukuun alussa ilmoittanut aikeistaan kaataa peliverkot jouluna.

Moni yrittäjä voisi ottaa mallia tiedostojen jakopalvelu Megan perustajan Kim Dotcomin reaktiosta. Tämä ei nimittäin jäänyt ihmettelemään tilannetta vaan twiittasi Lizard Squadille haluavansa pelata Destiny-peliä Xbox Livellä ja lupasi antaa Mega-palveluunsa ilmaisen premium-käyttöoikeuden koko hakkeriryhmälle eliniäksi, jos nämä antavat ihmisten pelata Jouluna.

Lizard Squard suostui ehdotukseen ja lopetti hyökkäyksen. Dotcom lahjoitti 3000 ilmaista käyttöoikeutta palveluunsa ja lupasi muuttaa ne elinikäisiksi, jos hakkerit eivät enää uusi hyökkäystä.

Lizard Squad taasen vahvisti hyökkäyksen lopettamisen syyksi Kim Dotcomin tarjouksen ja lopulta vielä kehui Mega-palvelua.

Kelmin Lumo

Kirjoittaja on kuvataiteilija, DJ ja web designer.

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *