Motivoidu menestyjistä, älä kadehdi

Suomessa puhutaan suomalaisesta kateudesta. Tuskin kateus on vain tämän maan vitsaus, vaan eiköhän se levittäydy ympäri maailmaa. Rikas väestö ärsyttää ihmisiä, tietysti useimmilla perusteluilla ihan syystäkin. Mutta miksi pitäisi olla kateellinen toisen menestyksestä? Ennemmin kuin kadehtii, miksei motivoituisi?

Minua motivoi suunnattomasti lukea ihmisten menestyksestä. Tulee vahva olo, että kaikki on mahdollista. Otetaan muutama esimerkki.

Sarjakuvataiteilija Gavin Aung Than loi itselleen uran sarjakuvien parissa työskenneltyään ensin 8 vuotta graafisen suunnittelun alalla.

Hän koki työnsä tylsäksi. Kun pomo ei nähnyt, hän tuhlasi aikaansa lukemalla Wikipediasta lähinnä sellaisten ihmisten elämänkertoja, joiden elämä oli paljon kiinnostavampaa kuin hänen. Heidän tarinat ja sanomiset inspiroivat hänet jättämään työnsä keskittyäkseen siihen, mikä häntä todella kiinnosti.

Gavin irtisanoutui vuoden 2011 lopussa ja alkoi toteuttaa todellista intohimoaan, kuvittamista ja sarjakuvien piirtämistä. Gavin perusti sivuston Zen Pencils seuraavan vuoden alussa. Zen Pencils on sarjakuvablogi, jonka sarjakuvat Gavin luo tunnettujen ihmisten inspiroivien siteerausten pohjalta. Gavin ei ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Zen Pencils on ollut esillä monissa valtamedian medioissa mukaan lukien The Washington Post, The Huffington Post, Slate, Mashable, Upworthy, Buzzfeed ja Gawker. PCMag nimitti sen yhdeksi sadasta parhaasta internetsivustosta 2013.

Aleksi Virtanen on Vivas Media Oy:n 19-vuotias toimitusjohtaja. Aleksi kertoi Facebookissa, ettei heillä ollut kaverinsa kanssa aloittaessaan vielä edes täyttä visiota siitä, mihin työ saattaisi johtaa. Kaikki, mitä heillä oli tuolloin, oli ”rohkeus kulkea omaa polkua muiden mielipiteistä välittämättä”. Ystävykset lopettivat lukiot kesken ja loivat itse itselleen tulevaisuuden. Aleksi ei ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Vivas on vuonna 2012 perustettu nuorisomedia. Tällä hetkellä Vivas-sivuston artikkelit tavoittavat viikoittain yli 300 000 suomalaista ja sen juttuja on lukenut 62 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Nyt Vivas on myös ulkomailla. Yhdysvaltain markkinoille avattu Vivas.us keräsi ensimmäisenä kahtena viikkonaan 4,4 miljoonaa yksilöityä kävijää.

Kannattaa uskoa itseensä ja unelmiinsa, on tämä sen verran upeeta.
Aleksi Virtanen

Summer Up-festivaali on Lahdessa joka kesä järjestettävä urbaanin musiikin kaksipäiväinen tapahtuma. Se on kerännyt parhaimmillaan 30 000 festivaalivierasta.

Kun Summer Up järjestettiin viiden hengen voimin ensimmäisen kerran vuonna 2003, paikalla oli vain 23 ihmistä. Tänä vuonna ja 11 vuotta myöhemmin se keräsi jälleen yli 27 000 asiakasta. Sitkeä yrittäminen on jälleen palkittu.

Tällaisia esimerkkejä on niin paljon kuin jaksaa vain etsiä. Kun näitä lukee, on vaikea olla hymyilemättä. On hienoa kuulla siitä, kun joku onnistuu. Ja kun joku onnistuu, tämän tarina kannustaa muitakin yrittämään.

Kirjoitin vast’ikään Facebookiin ystävilleni, että kaikkien pitäisi jakaa enemmän taidonnäytteitään ja onnistumisiaan. On todella inspiroivaa nähdä, miten hyviä ihmiset ovat eri asioissa. Eräs ystäväni jakoi heti ilonaiheensa kuinka hän oli inspiroitunut itsetehdystä kermaviilidipistä ja kehittänyt onnistuneesti itse maukkaan tsatsikin. Jakaminen kannattaa, mutta kannattaa myös nauttia toisten onnistumisista ja yrittää itse perässä.

Mitä mieltä sinä olet menestyvistä ihmisistä? Arvostatko heitä vai näetkö heidät ennemmin vihollisina? Mitä sellaiset ihmisten sinulle merkitsevät?

Menestyvät, tavoitteissaan onnistuneet, ihmiset edustavat meidän jokaisen potentiaalia. Jos ihmisellä ei ole ketään, jonka saavutuksia arvostaa, ei ole käsitystä omastakaan potentiaalista. Jos ei näe mihin kaikkeen joku voi pystyä, ei voi käsittää omiakaan mahdollisuuksia.

Menestyvät ihmiset puhuvat jatkuvasti unelmistaan ja projekteistaan, kun taas kateelliset valittavat. Menestyvät yrittävät inspiroida ja motivoida itseään ja tekevät sitä toistensa menestyksestä nauttien. Heillä on vahva pyrkimys keskittyä siihen, mitä he haluavat saavuttaa. Nämä kaksi ryhmää hyljeksivät toisiaan, joten negatiivisten ihmisten ympäröimänä ei ole lainkaan helppo saavuttaa itse mitään kovin tähdellistä. Kannattaisi pyrkiä eroon kateellisesta ajattelusta ja tehdä tuttavuutta mahdollisuuksien kanssa. Menestystarinoita on luettavissa vaikka kuinka paljon, samoin näiden ihmisten jakamia vinkkejä menestykseen. Jos näistä ei halua ottaa neuvoja vastaan ja motivoitua, se on jo oma vika.

Menestystarinoissa toistuu usein sama teema. Aloitetaan pohjalta ja uskotaan itseensä. Tehdään sitä, mikä tuntuu itselle ominaisimmalta. Ei anneta muiden ihmisten mielipiteiden lannistaa. Eletään vain siten kuin itse halutaan antamatta periksi. Roolimallien avulla voi tunnistaa omat ongelmakohdat ja muuttaa tuloksia.

Kelmin Lumo

Kirjoittaja on kuvataiteilija, DJ ja web designer.

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *