Toimittaja Arto Nyberg Hells Angelsin matkassa

Moottoripyöräkerho Helvetin Enkelien Suomen osasto on toiminut Suomessa 17 vuotta, jos nyt ymmärsin oikein tämänaamuisesta Aamu-TV:stä, mutta se ei ole koskaan antanut haastattelua. Nyt toimittaja Arto Nyberg on päässyt Hells Angels Nomadsin matkaan Keski-Eurooppaan ja matkasta on kuvattu 39-minuuttinen TV-ohjelma, Arto Nyberg special – Helvetin enkelit.

Paljon mediassakin viime vuosina parjattu ja poliisinkin rikollisjärjestöksi leimaama moottoripyöräkerho antoi toimittajalle tilaisuuden kuulla moottoripyöräkerhon omia näkemyksiä maineestaan ja toiminnastaan. Nyberg ajoi autolla 18 jäsenen perässä Ruotsin, Saksan ja Tshekin läpi Unkarin Balaton-järvelle, jossa järjestettiin kesäkuun alussa Helvetin Enkelien kansainvälinen kokoontuminen.

Kolmen kerhon jäsenen lisäksi ohjelmassa kuullaan ministeri Päivi Räsästä (kd.), KRP:a, Helsingin poliisia sekä asianajaja Heikki Saloa ja toimittaja Mikko Niskasaarta.

Aamu TV:n haastattelussa Nyberg ihmetteli miten voidaan puhua rikollisjärjestöstä, jossa ainoastaan kyseisen osaston kahdella jäsenellä on rikosrekisteri. Suomessa ei pitäisi voida antaa rikollisen leimaa ihmiselle, jota ei ole rikoksesta tuomittu. Nyberg myös sanoi, että ohjelmasta tullaan esittämään paljon negatiivisia mielipiteitä ja oli varma, että ne koskevat häntä myös, koska hän toimii sanansaattajana.

Arto Nyberg special – Helvetin enkelit esitetään TV1:ssä tänään tiistaina 24.9.2013 klo 22.30 ja uusintana perjantaina 27.9. klo 23.40. Luonnollisesti ohjelman voi katsoa myös Ylen Areenalta TV:n ensiesityksen jälkeen.

(Lähteet: Aamu-TV 24.9.2013, YLE)

Kelmin Lumo

Kirjoittaja on kuvataiteilija, DJ ja web designer.

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *