Kun Isoimmat Hallitsivat Teitä

when dinosaurs ruled the earth

Teidemme Cuuma-Callet ry:n alajärjestö ”Isoimmat ja Pisimmät” on päättänyt, että nyt riittää rekoilla pikkuautojen väistely risteyksissä. Älypuhelimilla töiden ohessa naputetussa chat-kokouksessa julkaistiin monta pätevää julkilausumaa, joista tärkeimmät kokosimme alle. Cuuma-Callet kehoittavat kaikkia henkilöautoilijoita noudattamaan näitä uusia, tieliikennelain ohi meneviä nokkeluuksia. Koska henkilöautot ovat niiiiin pieniä.

”Nelipyöräisellä kannattaa aina olla valppaana ja varuillaan… On tuon taivaallisen yhdentekevää kun törmäys tapahtuu oliko henkilöautoilija oikeassa vai väärässä niin sattuu joka tapauksessa!” naputtaa puhelimeensa Kalle Aina-Oikea ajaessaan huomaamattaan STOP-merkin ohi.

”Paljon tien päällä kuorma-autolla liikkuvana, joudun silloin tällöin ”kiroomaan” pikkuautoilijat, suurimmalla osalla ei ole minkäänlaista itsesuojelu vaistoa, ajetaan täysillä jostain pimennosta eteen… Tälläiset pikkuautoilijat toki huutavat hautuumaalla olleensa oikeassa, mutta onnex me ei sitä kuulla 🙂 Kyllä henkilöautoilijoiden tulisi herätä todellisuuteen ja unohtaa jääräpäisyytensä.” Summaa Teuvo Tosi-Vihaaja kokouksen yleisiä tunnelmia ajellessaan päin punaisia huolettomasti hyräillen.

”Minun mielestäni on tärkeämpää huomata, kummalle käy huonommin törmäyksen sattuessa. On vähän heikkoa olla oikeassa mullan alla.” datailee H. Audankaivaja pakitellessaan keskusta-alueella ruuhka-aikaan.

”Tuollaisia autoilijoita on pilvenreunat pullollaan ja turvoksissa, kaikki hokevat siivet selässään kuinka oikeassa olivat ja ajoivat liikenteessä !!”
– jatkaa RekkaPete6774 H. Audankaivajan aiheuttamalta onnettomuuspaikalta, rekan ajettua kolmion takaa pienen auton eteen.

”Naurattaa kun näihin tullaan aina latomaan näitä pykäliä. Eiköhän tuotakin henkilöautoilijaa lähinnä kismitä rekkojen ylivalta.”
jatkaa Kuski Yli-Mieli henkseleitään paukutellen hytistään.

”Luonnonvalinta… älä sekaannu siihen.” keskusteluun kyllästynyt Rane Raivopää sylkäisee kämmeniinsä ja hurauttaa lälläriään näpräten kohti ala-asteen parkkipaikan aamuruuhkaa.

”Loppujen lopuksi noi pikkuautojen säännöt on monimutkikkaat. Oisko parempi et pikkuauto väistää aina kun ajellaan risteyksen yli? Henkilöauto ku jää aina toiseks”, pohtii kokouksen yleistä ilmapiiriä jo oman nimensäkin unohtanut rekkakuski.

Kokouksen päätteeksi Kuorma-autoliitto kävi pystyttämässä moottoritien poskeen taulun, jossa luki isolla:
”HENKILÖAUTOILIJA. LIIKENNEMERKIT EIVÄT ANNA TURVAA. LAKI MÄÄRÄÄ SINULLE VÄISTÄMISVELVOLLISUUDEN.”
Design Victimin toimitus jäi ihmettelemään moista lausuntoa lakikirjaa tavaillen.

Kuulostivatko yllä mainitut lausunnot absurdeilta, pelottavilta, ehkä jopa lainvastaisilta? Uskaltaako perheen kauppakassilla enää lähteä liikenteeseen laisinkaan, sehän painaa vain murto-osan täysperävaunullisen rekan painosta?
Ei hätää! Kaikki ylläolevat on kopioitu internetistä oikeiden ihmisten julkisista internet-kommenteista, mutta niihin on vaan vaihdettu polkupyörän tilalle henkilöauto ja auton tilalle rekka! Eli kukaan rekkakuski ei ole OIKEASTI henkilöautokuskeja tappamassa tai uhkailemassa verbaalisesti! Huh, Suomen teillä turvallista ja rauhallista ajella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *