Yhdeksän- ja yksitoistavuotiaat lapsitaiteilijat avasivat Varkaudessa jo seitsemännen näyttelynsä

Yhdeksän- ja yksitoistavuotiaat Robert ja Carmen Pennanen ovat järjestäneet jälleen taidenäyttelyn. Se on jo lasten seitsemäs näyttely nuoresta iästään huolimatta. Lauantaina 3.1.2015 avattu näyttely on avoinna Varkaudessa Taidekeskus Väinölässä tammikuun loppuun saakka.

Saamamme juttuvinkin mukaan tytöt tekivät heti avajaisissa taulukaupan. Muitakin töitä on mennyt kaupaksi ja yksi Väinölässä näytteillä oleva työ lähtee Italiaan asti.

Ensimmäisen kerran lasten teoksia oli esillä Kuopion Asuntomessuilla jo vuonna 2010, mutta varsinainen gallerianäyttely oli neljä vuotta sitten Väinölässä.

”Ennen Väinölän näyttelyä useat galleriat olivat kiinnostuneita itse teoksista, mutta koska ne olivat lasten maalaamia, näyttelyä ei saatu aikaan”, Jussi ja Corina Pennanen kertovat. Ensimmäisen näyttelyn jälkeen näyttelyjen järjestäminen muissa gallerioissa kuitenkin helpottui.

Lasten harrastukset eivät rajoitu maalaamiseen vaan sen lisäksi Carmen on harrastanut pianonsoittoa ja tanssia jo kolmevuotiaasta lähtien. Robert taas harrastaa klarinetin ja rumpujen soittoa sekä poikakuorolaulua. Hän myös urheilee tennis-, uinti- ja yleisurheiluseuroissa. Molemmat aloittivat maalaamisen kolmevuotiaina.

Kuvia näyttelyistä vuonna 2011 Taidekeskus Väinölässä ja Kuopion kaupunginkirjastossa voi katsoa Carmen Pennasen kotisivuilla.

Kelmin Lumo

Kirjoittaja on kuvataiteilija, DJ ja web designer.

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *