Facebookista on tulossa SoMe:n tylsä mummeli

”Nämä kaksi tuntematonta ihmistä menivät naimisiin, ja yläastetuttava oli heidän häissään kännissä. Työkaveri tykkäsi jonkun koirakuvasta. Sukulainen kommentoi jotain jonkun vauvauutisiin.” Kiinnostavaa? juuEI. Mutta tältä facebookin uutisvirtani näyttää nykyisin.

Ei kuulumisia varsinaisilta facebook-kavereiltani. Facebook näyttää vain satunnaisia julkisia statuksia kaverin kavereilta, niitä joita joku random-kaverini on käynyt tykkäämässä tai kommentoinut. Minulla on noin 140 kaveria facebookissa, jotka varmaankin höpöttävät tarpeeksi täyttääkseen uutisvirtani… mutta ei, ei facebook heiltä juttuja näytä, vaan heidän kavereiltaan. Vasta menemällä kaverini profiiliin näen kaikki ne jutut, joita he ovat jakaneet mutta jotka EIVÄT ole ilmestyneet uutisvirtaani jostain syystä.

Kavereiden jutuistakin näkyvät vain niiden viiden kaverin jutut, joita olen käynyt ihan viime aikoina kommentoimassa. Näiltä viideltä näen sitten lähes kaiken. Loput 135 facebook peittää kokonaan (paitsi tietysti heidän kaverin kavereidensa kuulumiset). Suhdeluku on suunnilleen 50% tuntemattomien ihmisten juttuja, 30% mainoksia, 20% oikeita kavereideni juttuja.

Facebookin uutisvirrasta on tullut sosiaalisen median dementoitunut mummeli. Se mummeli, joka kertoilee kylältä omien tuttaviensa juttuja ja kaukaisten serkkujen kuulumisia – eli puhuu sellaisista ihmisistä, joita en ole koskaan tavannut. Ei minua oikeastaan kiinnosta, onko heille tullut vauva, koiranpentu vai avioero. Silti facebook luulee, että nämä asiat kiinnostavat ihmisiä enemmän kuin heidän oikeat ystävänsä.

Kuulemma jollain asetuksella tuotakin voisi säätää, kaverikohtaisesti. En jaksa. Sanonpa vaan että tämä uusi Facebook on väsynyttä ja tylsää, ja vaihdan pikkuhiljaa @ello’on. Siellä on keskimäärin paljon mielenkiintoisempia juttuja.

One comment

  1. EX-FB USER

    Aivan totta. Itse poistin facebookin eilen. Kukaan ei siellä yhteyttä pitänyt, niin sitä vaan kyllästy selailemaan, tykkäilemään kuvista tai tekemään niitä typeriä testejä. Sitten kun FB pakotti mobiilinkäyttäjät messengeriin, joka ei edes toimi kunnolla, niin päätös oli helppo. Ylläpidolta ei saa vastauksia mihinkään ja tuntuu että vuosi vuodelta menee vaan huonommaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *